Mere om rikke

Velkommen til

Jeg hedder Rikke, og jeg er autoriseret klinisk diætist. Den vej valgte jeg, fordi det er så utrolig spændende, at vi kan spise os til god, langvarig energi, færre skavanker og overkommelige sygdomsforløb – ja, nogle gange kan vi endda spise os raske!

Værdien i mit arbejde ligger også i at kunne fjerne bekymringer om mad, når de er unødvendige.

Jeg er så heldig at have set mange eksempler på, hvor stor en positiv forskel viden om kost og sundere spisevaner kan gøre for livskvaliteten.

Masser af motivation og ingen løftede pegefingre

Det kan være lidt af en opgave for dig at tage dine kostvaner op til revision – og uden lyst sker der slet ingenting. Derfor brænder jeg først og fremmest for at motivere.

Når du kommer til mig, kan du komme, præcis som du er. Jeg møder dig med åbenhed og oprigtig interesse i din historie – jeg kan slet ikke lade være.

Du skal ikke være nervøs for løftede pegefingre, for dem bruger jeg ikke. Mest fordi jeg ikke tror på, at de virker. Du er ekspert i dit eget liv, og der er selvfølgelig en grund til, at du indtil nu har gjort, som du har gjort. Jeg dømmer dig ikke for dine handlinger. Tværtimod klapper jeg dig på skulderen, fordi du nu gør noget aktivt for at ændre en situation, du er utilfreds med.

Spiseforstyrrelser, overvægt og livsstilsforandringer

Mit speciale er spiseforstyrrelser. I psykiatrien var jeg en del af et tværfagligt team, som behandler både børn, unge og voksne med spiseforstyrrelser. Gennem mit arbejde hos Landsforeningen mod spiseforstyrrelser har jeg desuden fået et grundigt indblik i de problematikker og udfordringer, som spiseforstyrrede oplever i og uden for behandlingssystemet.

Jeg vil også meget gerne møde dig, der kæmper med overvægt eller bare søger hjælp til en livsstilsforandring, der holder. Hos mig kan du deltage i gruppeforløb med ligesindede, men du kan også vælge et individuelt forløb med rådgivning, målinger og sparring. Fælles for alle forløb er, at vi tager udgangspunkt i dig og får ændringerne til at passe ind i din hverdag.

Derudover tilbyder jeg vejledning i sund madlavning i dit eget køkken, hvis kost i praksis giver mere mening for dig.

Jeg håber at få lov til at lære dig bedre at kende – for jo bedre jeg kender dig, jo bedre kan jeg også hjælpe dig med at nå dit mål.

Kvalitet og tavshedspligt

Min autorisation er udstedt af sundhedsstyrelsen, og derfor kan du være sikker på, at mine råd og vejledninger er funderet i en solid og veldokumenteret viden om kostens betydning for sundhed og sygdom. Det sikrer dig også et fortroligt rum, da jeg er underlagt tavshedspligt.