Spiseforstyrrelser

UDSPRINGER AF SVÆRE følelser

En spiseforstyrrelse er ikke et tal på vægten

Når du stiller dig op på vægten, viser den dig et tal. Men ikke mere end det. For din vægt afslører ikke, om du har en spiseforstyrrelse eller ej. Det gør derimod dine tanker om og dit forhold til mad.

Hænger måltiderne tæt sammen med kontrol, regler, motion og skyldfølelse i dit hoved? Og har du mistanke om, at du har en spiseforstyrrelse?

Så er det vigtigt, at du søger hjælp med det samme. Spiseforstyrrelser er komplekse lidelser, men med den rette hjælp vil det lykkes for dig at finde vej ud af din sygdom.

Sådan arbejder diætisten med spiseforstyrrelser

Sammen skal vi arbejde med din spiseforstyrrelse fra flere vinkler. Først vil jeg fortælle dig om de konsekvenser, din sygdom får, hvis du lader den herske i din krop og dit hoved. Kendskabet til de fysiske og psykiske komplikationer ved en spiseforstyrrelse kan nemlig motivere dig til at tage kampen op.

Vi skal også se på din krops energibehov og -forbrug. Jeg vil gøre det helt tydeligt for dig, at den energi, du får fra sund mad, er helt essentiel for, at du kan leve et langt og godt liv. I den forbindelse skal vi arbejde med din kompenserende adfærd, som kan være overspisning, opkast, afføringsmidler, overdreven motion eller noget lignende. 

Ofte er den kompenserende adfærd en stor del af din spiseforstyrrelse, og derfor vil jeg lære dig nogle effektive strategier til at undgå den.

Den praktiske del af spiseforstyrrelsen hører naturligvis også til vores fælles indsats. Det betyder, at vi vil forsøge at bryde de negative vaner og mønstre, der præger din spisning. 

Jeg ved, hvad du kæmper med

Behandling af spiseforstyrrelser er mit speciale. Derfor har jeg arbejdet med mange mennesker, der havde det ligesom dig, og jeg ved noget om det, du kæmper med.

Når du kommer til mig, lytter jeg til din historie og dit forløb med din spiseforstyrrelse.

Sammen får vi allerførst sat en stopper for din faldende eller stigende vægt, og herefter hjælper jeg dig med at finde tilbage til det sted, hvor mad hverken er farligt eller forbudt. Jeg viser dig, hvordan du ændrer din uhensigtsmæssige spiseadfærd og får indarbejdet nye, sunde og varige vaner. 

På den anden side af spiseforstyrrelsen venter et liv med masser af glæde og lyst til dejlige madoplevelser.

Skal vi kæmpe sammen?