overvægtige børn

Er dit barn overvægtigt?

Dit barns overvægt er en opgave, som hele familien må løse sammen. Når barnet mærker opbakningen og den fælles indsats, giver det tryghed og motivation til at fortsætte. 

Overvægt hos børn kan være svær at få øje på. I dag er et stort antal børn overvægtige, og dit barn ligner jo bare de andre. Derfor må du bruge din fornuft. Er dit barns tøjstørrelse større end kammeraternes? Strammer tøjet? Spiser barnet meget ensidig og usund mad? Er det, der ligner hvalpefedt, i virkeligheden overvægt?

Selvom det er svært, er det vigtigt, at du erkender dit barns problem, hvis det er der. Og at det måske ikke kun er barnets, men hele familiens problem.

Overvægt er en kamp for alle, børn som voksne. Men det er især trist, når børn skal kæmpe med mobning, ensomhed, dårligt humør, nedsat indlæring og lavt selvværd. Vejer dit barn for meget, inkluderer risikofaktorerne også forhøjet blodtryk, overbelastning af led og begyndende sukkersyge.

Mange overvægtige børn tager overvægten – og mange af dens konsekvenser – med sig ind i voksenlivet, fordi de ikke får den nødvendige hjælp, men de stadig er børn.

Hvis du kan finde modet til at se problemet i øjnene, gør du dit barns fremtid en hel del lettere.

Børns overvægt er de voksnes opgave

Dit barns overvægt er en opgave, som hele familien må løse sammen. Når barnet mærker opbakningen og den fælles indsats, giver det tryghed og motivation til at fortsætte. 

Slankekure virker ikke – hverken for voksne eller børn. Det gør derimod en omlægning af kostvanerne og en aktiv livsstil. Samtidig er det vigtigt, at den nye retning passer til barnets hverdag og ressourcer – ellers kommer I ingen vegne.

Jeg kan hjælpe jer med at finde den retning.

Søg hjælp hos en diætist, hvis dit barn vejer for meget

Først og fremmest skal vi sammen fastsætte et overskueligt mål med realistiske delmål, som kan give dit barn en masse tiltrængte succesoplevelser. I får naturligvis vejledning i sundere indkøb, kostsammensætning og madlavning. Vi skal også snakke om portionsstørrelser, kræsenhed og balance mellem sødt og sundt, så det hele ikke bliver for surt.

Fysisk aktivitet handler ikke om at sende barnet ud på lange løbeture. I stedet vil jeg give jer inspiration til, hvordan I som familie kan være sammen på en sjov og aktiv måde, der understøtter barnets vægttab.  

Diætetisk hjælp til et barn med overvægt er en investering i dit barns fremtid. Det er nemmere at begynde arbejdet med overvægten nu, og du skåner dit barn for en svær kamp i voksenlivet.